عادل بصیری در گفت و گو با خبرنگار مهر بابیان اینکه تاکنون موردی از بیماری تب کریمه کنگو در شهرستان اسدآباد مشاهده نشده است، اظهار داشت: با شروع فصل گرما و فعالیت کنه ها، تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو که یک بیماری مشترک بین دام و انسان است دامداران، کارگران دامداری ها، کارگران کشتارگاه ها، قصابان و افراد مرتبط با دام را تهدید می کند.
وی افزود: تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری حاد تب دار و خون ریزی دهنده است که ویروس این بیماری از طریق ترشحات و خون دام آلوده، گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست به بدن انسان منتقل می شود.
رئیس دامپزشکی شهرستان اسدآباد عنوان کرد: این بیماری در حیوانات اهلی هیچگونه علائم مشخصی ندارد و خطر انتقال بیماری در انسان طی ذبح حیوان آلوده و یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده نیز وجود دارد.
وی بیان کرد: افراد شاغل در دامداری ها بعد از انجام کار روزانه باید دست ها، وسایل و البسه کار را شست و شو و ضدعفونی و در هنگام خردکردن گوشت یا آلایش خوراکی از دستکش استفاده کنند.
وی با بیان اینکه این افراد باید از تماس با خون و ترشحات دام کشتار بپرهیزند، گفت: باید سمپاشی دام ها و جایگاه های دامی به طور مستمر انجام پذیرد و از جداسازی و له کردن کنه های موجود روی بدن دام ها خودداری کنند.
بصیری تاکید کرد: افراد فعال در کشتارگاه های دام در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و یا بروز علائم بیماری شامل تب بالا، دردهای عضلانی و سردرد، پرخونی مخاط چشم و خونریزی عمومی در بدن باید هرچه سریعتر به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
وی افزود: با توجه به حساسیت این ویروس به pH اسیدی برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری از طریق دام، باید دام ذبح شده را حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای زیر صفر نگهداری و سپس مصرف کرد.
رئیس دامپزشکی شهرسان بیان کرد: کشتارگاه های صنعتی که مجهز به سیستم پیش سرد هستند، از این حیث بیمه بوده و مصرف گوشت تولید شده از این اماکن خطری برای مصرف کنندگان نخواهد داشت.
وی تاکید کرد: شهروندان علاوه بر تهیه گوشت از مراکز معتبر، باید به مهر و برچسب لاشه ها که علاوه بر تاریخ تولید در آن جنسیت دام ذبح شده نیز توسط دامپزشکی مشخص میشود توجه کنند.
نظر شما